Wednesday, July 29, 2009

Nak pergi ke tak?

Petang tadi bos aku panggil aku ke ofis dia,

Bos: zaki, kau nak pergi Kuwait tak
Aku: buat apa?
Bos: commissioning lah, sebulan je..
Aku: bila?
Bos: tengah bulan ogos ni..
Aku: aku balik sebelum raya la
Bos: ialah kalau ikutkan program ni..
Aku: tapi biasanya extend kan...
Bos: itu aku tak pastilah
Aku: nantilah aku bincang dgn isteri aku dulu...

12 comments:

pB said...

bie'chea doh kor ?????

manlaksam said...

Pakat fikir molek-molek jange bbaloh.

GigiPalsu said...

Gi la ki, masa ni la kau boleh cari duit banyak2...
Setelkan Income Tax yang mencekik kau tu...
Sebulan je bukan lama...

Tapi tu semua janji palsu (bukan Gigipalsu tau) ismailee je...

Bila kau kat sana, menjerit pun dia tak dengar...
beraya di perantauan la kau tahun ni...

fairusrazak said...

Zaki..sebulan aje pegi pun. Pergilah timba pengalaman. Bawak anak bini sekali buleh kenal tempat orang. Tak salah rasanya. Tapi kene fikir banyak faktor gak.. cuba try survey news terbaru dari sana tengok faktor keselamatan camane..Kalau berisiko baik takyah bro.

Zaki said...

pB & Man,
biche dah, pakat pun dah, tapi keputusan belum dapat lagi.


Azam,
kau ni, sekali bagi semangat...sekali potong semangat, Kau buat aku 50/50.

Fairuz,
Camna nak bawa anak bini....anak2 tengah sekolah lagi.Belum terlintas nak bermastautin dinegara orang.

AZANI said...

mu gi mu dok raye pitih lebat
mu dok gi mu raye pitih lagu tu

pilih antara duo

biarlah kawe mu si punch gi

Zaki said...

Chip,
si Punch tu dah kena hantar gi Azebaijan....lo ni tinggal aku sorang yang available.

arsaili said...

salam kenal..jadi ke pergi..best tu pergi tempat org...

AZANI said...

ki:kalau dah gitu, mu gi, kumpul duit sampai cukup 12bulanxkerja,tender notice 3 bulan,join vto scheme.

Zaki said...

arsaili,
Terima kasih atas kunjungan....memang best pergi negeri org, tapi risau nak tinggal anak&isteri. Kalau bujang takpe....iraq pun sanggup pergi.


Chif,
nak pergi sebulan pun aku rasa tak sanggup...inikan pulak nak gi setahun

~0~ said...

susah jugak tue bang...
timbang bebaik...

mamamin said...

wok ahh.. sebule kor setahun kor.. keno pikir abes2 nus.. pakat molek2 deh..jange baloh sudoh..