Friday, August 7, 2009

Tak Jadi

bukan sabotaj
bukan reka-reka alasan
ini betul-betul kejadian
pasport lama aku hilang

nak buat pasport baru
kena buat report polis
kena sain pesuruhjaya sumpah
lepas tu kena tunggu sebulan
baru dapat pasport baru

walau syarikat aku buat rayuan
agar pasport dapat dipercepatkan
tapi masih juga kelewatan
dah tu kena buat visa lagi
aku sepatutnya berlepas kekuwait 15 hb ni
jadi memang tak sempat

Mungkin ini takdir Tuhan
tak bagi aku tinggalkan keluarga
disaat ketibaan Ramadan
dan juga hari lebaran
anak-anak suka
ibupun gembira........

tapi bos aku bagi amaran
next project...no excuse.

5 comments:

~0~ said...

salam bang,
siap dapat warning ek..huhuhu

GigiPalsu said...

Tak ada rezeki kau kat kuwit tu, mungkin rezeki kau kat tempat lain. Lepas ni jaga pasport tu jangan bagi hilang lagi nanti susah pulak nak buat karangan...

Zaki said...

~O~,
jadi bos memang macam tu....sebab tu kalau boleh awak pun biar jadi bos.


aZam,
tengok keaadan dulu lah...kalau projek yang teruk2 tu mungkin hilang lagilah pasport aku nih..

AZANI said...

kalau boss kau macam macam..kau join vto,aku yang belum complete kursus dah dapat extra income 450, buat NOSS, isnin ini dah kena book oleh panel penilai buat kajiselidik, InsyaAllah 500 sehari...lulus tak lulus oleh PTK ,asal hadir untuk kajiselidik dapat.
Rezeki Allah ada di mana mana Ki.Alhamdulillah.

AZANI said...

lupa nak cakap sehari kira 8 jam,kalau dari pagi sampai 9 sampai 5 ptg,kira sehari.makan tengahari sejam kira 1 hingga 2 ptg.
untuk sesi NOSS bangunkan subjek 300 sehari, 8 jam juga.Tu hari aku buat dari puktl 5 ptg sampai 12 malam.(break utk sembahyang dan makan malam,pagi dari pukul 9 sampai pukul 1,pukul 2 ptg sampai pukul 6 ptg.Aku tak harap, tapi kalau dapat alhamdulillah.