Tuesday, August 25, 2009

Dihimpit dua wanita

Malam tadi aku dihimpit oleh dua wanita, bukan dalam mimpi tapi dialam realiti.
Seorang daripada PGC (Petronas) segamat, sorang lagi dari NLDC (TNB) KL. Makcik dari Petronas ni suruh aku shutdown plant aku pasal gas pressure low dan yang makcik dari TNB pulak tak bagi aku shutdown.

Macammana tah makcik2 ni boleh kerja shift malam?

Akhir sekali aku consulted bos aku...
katanya dengan penuh semangat kesukanan.
"kau buat bodoh je"

5 comments:

~0~ said...

btol tue...wat donno je..ahaks

Zaki said...

~o~,
memang susah kerja dgn org pompuan ni.

GigiPalsu said...

Ki, sekarang pun kau masih buat bodoh lagi ke? jangan ki jangan...

Petronas dah jual gas gi snoko spore la, harga lagi mahal tu yang press low je...

Aku dengar makcik yg kat NLDC tu garang bos kau pernah kena marah.

Pyanhabib said...

ikut cakap bos: `kau buat bodoh je!' hah ha!
selamat berpuasa, jangan jeling pariuk, tuhan nampak!

Zaki said...

Zam,
selama ni tak de makcik2 tu...kerja kita senang je. Plant kita pun kena cari makcik juga lah untuk handle masaalah ni.

bro pyan,
jeling periuk saja tak pe kot...jangan ceduk nasik dalam periuk.