Thursday, July 9, 2009

Kawan lama

Beberapa malam lepas, masa sedang bertugas,aku terima satu panggilan telefon dari nombor yang tak kukenali:
heloooo
heloooo
heloo zaki ko ni..... lain suara mung lo ni
siapa ni
akulah amin..
amin...aminudiin
hahaha lama tak dengar sora mung
sora demo pung lain, maklumlah dah jadi ore besar lo ni
haha besor kot mana gak serupo demo je
eh mung kat mse lagi ko
aku dah berhenti lama doh dgn mse, lo ni aku kat ytl power
bisnis demo mace mana
sibuk kawe loni...tak de tangan, esok nak gi indo pulak
nak joint vecture buat kapal dgn dockyard kat sana
.
.
.
perbualan kami berlanjutan 1/2jam
tentang keluarga,kerja dan kawan2
memang lama kami tak jumpa
yang aku ingat lepas belajar dulu kami pergi berkelah
kepulau perhentian
lepas tu dah tak jumpa lagi
.
.
.
Hj Aminuddin kini adalah Managing Director sebuah syarikat perkapalan milik keluarganya.
www.mset.com.my- Board Of Directors

4 comments:

AZANI said...

kawan mu tu batch aku juga ke?

manlaksam said...

Zaki,
Kawan lama pun dia cari yang sekufu sahaja, yang masuk line lain dan yang tercicir ni tak dok sapa nok call......

Zaki said...

Chif,
batch aku, junior kau. Rasanya kau tak kenal budak ni.


Cikgu man,
sapo pulok hok yang tercicir tu....
rasanya ramai lagi saing2 kita yang kurang bernasib baik berbanding kita.

Demo ingat tak razak yang samseng gila kat sekolah dulu...loni jadi deresar.....hahaha..Opsss.

manlaksam said...

Zaki,
Razak tu dulu aku pernah jumpa sekali , dia kerja di Klinik Pergigian Besut.
Pakar dalam membuat gigi palsu....hehehehehe.